acarkimya21 Mar 20202 dk.KARBOMER ( CARBOMER ) Uygulama Alanları ve KullanımıKozmetik, dezenfektan, medikal ve birçok endüstriyel alanlarda kulalnılan karbomer genellikle kıvam vermede ve stabilize sağlamakta...
acarkimya15 Ara 20196 dk.Deterjan Hammaddeleri, KimyasallarıDeterjanlar genel tanımı ile herhangi bir yüzeyde bulunan kirleri çözen ortamdan uzaklaştıran kimyasal bileşiklerdir. Deterjanlar, sabun...
acarkimya8 Ara 20193 dk.Pasta Kremasında Kullanılan HammaddelerKahve kreması TSE standartlarına uygun hammaddelerin (şeker, süt tozu veya süt, modifiye nişasta, kakao veya vanilya) gıda katkı...
acarkimya17 Kas 20192 dk.Hidrojen Perkosit in Tekstil Sektöründe KullanımıHidrojen peroksit ilk kez 1818’de Thenard tarafından baryum oksit üzerinden oksijen geçirilerek elde edilen baryum peroksitin...
acarkimya3 Kas 20191 dk.Nargile Tütünü ve AromalarTütünlerin aromalı veya iyi kokulu olmaları kalitelerinin yüksek olduğunu gösteren en önemli işarettir. Daha düşük kaliteli tütünlerden...
acarkimya3 Kas 20192 dk.Yem Katkı Maddeleri nelerdir? Günümüzde hayvan yemlerinde çok sayıda katkı maddesinden yararlanılmaktadır. Bu katkı maddeleri, yemden yararlanmayı artırmak, elde...
acarkimya29 Eki 20191 dk.Emülsiyonlar Nelerdirİçecek üretiminde en önemli ürün olan emülsiyonlar, çökmeyen bulanık bir görünüm, renk ve meyve tadını verir. Gıda endüstrisinde sıkça...
acarkimya29 Eki 20192 dk.Gıda Katkı Maddeleri SınıflandırılmasıGıdalarda, gıda katkı maddelerinde ve gıda enzimlerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin fonksiyonel sınıfları 1. Tatlandırıcılar:...
acarkimya29 Eki 20192 dk.Aromalar HakkındaAroma, gıda maddelerine, çiklet, çikolata, dondurma, hazır çorba, şekerleme, unlu maddeler, süt ürünleri, kraker, soslar ve içeceklere...
acarkimya27 Eki 20192 dk.E kodları ne anlama gelmektedir?Gıda katkı maddeleri, kozmetik ve diğer kimyasallarda kullanılan “E kodları” doğal ve yapay gıda katkı maddelerinin kodlarıdır. E...